Iconische foto’s

Er zijn van die foto’s die bijna iedereen kent. Of het nu foto’s zijn van belangrijke historische gebeurtenissen, zowel met een positieve als met een negatieve lading, of beeltenissen van belangrijke personen. Daarom zullen we een aantal van de meest bekende foto’s hieronder met je doornemen.

Einsteins tong

Een van de meest herkenbare gezichten ter wereld is wellicht die van Albert Einstein. Dit is hoofdzakelijk te danken aan de foto die geschoten werd door persfotograaf Arthur Sasse, op Einsteins 72e verjaardag. Einstein was het beu om altijd maar netjes te moeten lachen naar fotografen, dus besloot hij dit keer een verrassende pose aan te nemen. Einstein stak namelijk zijn tong uit naar Sasse, waardoor de foto wellicht een van de meest iconische in de geschiedenis werd. Einstein zelf kocht 9 afdrukken van de afbeelding, omdat hij hem zelf zo leuk vond. Eentje daarvan signeerde hij, welke in 2009 voor €62.500 verkocht werd op een veiling.

Eerste mens op de maan

Op 20 juli 1969 landde Neil Armstrong en Buzz Aldrin als eerste mensen op de maan. Armstrong was de eerste van hen twee die een voet op de maan zette, en dit moest uiteraard vereeuwigd worden. Buzz Aldrin was dan ook degene die de eervolle taak van fotograaf had. Met zijn 70mm Hasselblad camera trok hij de iconische foto van Armstrong als eerste mens op de maan, en legde hiermee deze sensationele prestatie van de mensheid vast.

Nagasaki

Een van de meest rampzalig gebeurtenissen in onze geschiedenis, is de explosie van de atoombommen in Nagasaki. Van de ‘Fat Man‘, de tweede atoombom welke tot ontploffing werd gebracht, is een indrukwekkende foto gemaakt door luitenant Charles Levy. De wolk in de vorm van een paddenstoel geeft de enorme impact weer van de atoombom. Een impact, zo bleek later, welke de dood van meer dan 80.000 mensen inhield.

De Hindenburg

Trots van Nazi-Duitsland en de allergrootste zeppelin ooit gebouwd was de Hindenburg. Op 6 mei 1937, vlak voor de landing, explodeert het 245 meter lange passagiersluchtschip plotseling. Naar alle waarschijnlijkheid als gevolg van te scherpe bochten gemaakt door kapitein Max Pruss. De ramp met de grootste zeppelin ter wereld luidde dan ook direct het einde van het zeppelin tijdperk in. De iconische foto van het gebeuren, gemaakt door Murray Becker, ging destijds de hele wereld over.