Een CRM-systeem voor een kunstgalerij of museum

Een CRM-systeem is een softwarepakket dat het digitale hart van een bedrijf kan vormen. Het is bruikbaar om gegevens van klanten en partners te beheren, om data en bestanden uit te wisselen tussen werknemers en om promotiecampagnes te plannen en te stroomlijnen.

Daardoor is een CRM-app van een bedrijf als https://www.lime-technologies.com/nl/ ook een aanwinst voor kunstgalerijen en musea. Het kan gebruikt worden om een trouwere klantenbasis te verkrijgen en om exposities op een efficiënte manier te marketen. Lees hier wat de toepassingen en voordelen van een CRM-systeem voor een kunstgalerij zijn.

1. Persoonlijker klantcontact

Alle gegevens van bezoekers, abonnees en klanten van een museum of galerij kunnen worden vastgelegd in een CRM van https://www.lime-technologies.com/nl/. Daardoor wordt het overzicht van (trouwe) bezoekers heel volledig. Bovendien kunnen er persoonlijkere contactmomenten plaatsvinden, omdat elk voorgaand contactmoment (gesprek, telefoontje, e-mail, ontvangen enquetes) worden opgeslagen in het CRM-systeem.

2. Gerichter targeten van promoties

De grote hoeveelheid contactgegevens van bezoekers helpt een kunstgalerij ook om toekomstige campagnes beter te plannen. Door middel van enquêtes en abonneegegevens kunnen die gegevens worden verzameld, die een museum of galerij helpen om hun klanten te kennen en te begrijpen wat hun interesses zijn. Als de gemiddelde leeftijd van de bezoekers bekend is, hun locatie, en de social media platforms die ze gebruiken, kan deze wetenschap worden ingezet om de galerij dáár zichtbaar te maken waar de doelgroep ook echt kijkt.

3. Een complete interne database

Een CRM-app van https://www.lime-technologies.com/nl/ dient ook als centraal beheerorgaan voor de medewerkers, managers en vrijwilligers van de galerij. Notulen en belangrijke richtlijnen kunnen in het systeem worden vastgelegd en geupdate wanneer dat nodig is. Ook wordt het met deze app makkelijker om de roosters te vullen – medewerkers kunnen die zelf bekijken en voorkeuren invullen. Ook documenten die voor het runnen van een museum belangrijk zijn, zoals inventarislijsten van schilderijen, standbeelden en etsen, kunnen in het CRM opgeslagen worden.

4. Beter beheer van leads

Als museum heb je te maken met sponsors, donoren en andere geldschieters. Een CRM van https://www.lime-technologies.com/nl/ biedt plek aan modulen voor het werven, aanspreken en overhalen van deze belangrijke partijen. Voor elke partij wordt een apart conversietraject weergegeven, waardoor elke medewerker weet hoe de stand van zaken is. Daardoor komt er netto vaak meer geld in het laatje en worden de relaties met geldschieters hechter.

5. Eenvoudiger overleg tussen medewerkers

CRM-apps bieden een museum of kunstgalerij ook een chatprogramma, waarmee medewerkers snel kunnen overleggen over projecten en beslissingen kunnen maken. Dat is vooral in de kunstsector een voordeel, omdat de medewerkers daar vaak op afstand werken en elkaar niet dagelijks zien. De chatmodules die https://www.lime-technologies.com/nl/ in zijn CRM verwerkt kunnen ook vanaf locatie gebruikt worden.

6. Effect van promotiecampagnes meten

Een reclamecampagne om een nieuwe expositie te promoten is een intensief en kostbaar traject. Daarom is het goed om er het maximale resultaat uit te slaan en zo veel mogelijk bezoekers aan te trekken. De analytische tools van een CRM-app van https://www.lime-technologies.com/nl/ meten automatisch het effect van elke reclameactie. Daardoor kan er vergeleken worden welke promoties wel en niet werken, en wordt het effect van toekomstige campagnes steeds groter.