Welke poster is geschikt voor welke kamer?

Posterkunst aan de muur heeft een grote impact op het wooninterieur. Posters zorgen voor een fantastische eerste indruk en geven aan waarvoor de kamer bedoeld is: om in te wonen, te relaxen, te werken of te slapen. Een goed gekozen poster kan een kamer meerwaarde geven, tenminste als je een passend exemplaar bestelt. Hieronder volgen enkele tips voor het kiezen van de juiste posters voor de juiste ruimte. Laat je dus gauw inspireren!

De hal

Dit is de ruimte waar je gasten je huis binnenkomen, en dus de perfecte plek om een goede indruk te maken. Je kunt hier een heel persoonlijke kunstposter ophangen, zoals een uitvergroting van een favoriete foto of een print van het mooiste schilderij dat je kent. Maar je kunt ook kiezen voor iets dat hartelijk en uitnodigend is, zoals een poster waarop een café of lachende mensen staan afgebeeld. Hang niet meer dan één poster op, want een hal is vaak vrij klein en kan al snel overvol aandoen.

De woonkamer

Je woonkamer is de plek waar je je gasten ontvangt, en ook de plek waar jij je wilt kunnen ontspannen na een lange dag werken. Voor deze belangrijke ruimte kun je het best posters kiezen die een rustige, gastvrije atmosfeer creëren, waarvoor zachte vriendelijke kleuren zoals pastel- en grijstinten heel geschikt zijn. Koop bijzondere posters die een verrassende indruk weten te maken en die niet wegvallen tussen de andere decorelementen.

De keuken

De keuken is een plek waar je doorgaans veel tijd doorbrengt, zeker als je er ook eet. Posters van heerlijke gerechten, wijn, koffie en andere lekkernijen kunnen jouw kooksessies en het nuttigen van je maaltijden heel wat knusser maken. Als je posters in de keuken gaat ophangen is het een goed idee om ze in te lijsten achter glas, zodat ze niet te lijden hebben van kookdampen en vetspetters.

De slaapkamer

Posters in de slaapkamer dienen een rustgevende sfeer te creëren. Er zijn online fraaie posters te verkrijgen die jouw slaapomgeving in een betoverende ruimte kunnen veranderen, waarin je je graag ontspant. Foto’s van weidse landschappen zoals zeeën, bossen of velden zijn een geweldige keuze, net als bijzondere dieren of prachtige planten. En mocht je ‘s ochtends moeite hebben om uit je bed te komen, dan kan een juist gekozen quote op een poster jou het zetje geven dat je nodig hebt om aan een nieuwe dag te beginnen.