Botanische prints en afbeeldingen

Een trend die we tegenwoordig weer erg veel tegenkomen is het gebruik van botanische prints. Zowel op kleding als in het interieur zie je dit modeverschijnsel terug. Maar wat is botanisch nu precies, waaraan moet het voldoen en hoe integreer je het in je interieur?

Wat is botanisch?

Het is helemaal niet zo vreemd als je niet weet wat de botanische trend inhoudt, of wat het woord precies betekent. Daarom eerst een korte uitleg. Het woord botanisch staat eigenlijk voor alles wat met plantkunde te maken heeft. Botanische prints kunnen dus afbeeldingen zijn van elke willekeurige plant, bloem of blad. Denk bijvoorbeeld aan palmbladeren, exotische bloemen of andere kleurrijke planten. Wat je vaak ziet terugkomen in botanische prints is het gebruik van heel veel groen in allerlei schakeringen, met daarbij eventueel één of meerdere andere felle, natuurlijke kleuren. Dit hoeft echter niet per se, want zoals je op https://desenio.nl/ kunt zien, kan een botanische print ook heel goed in zwart/wit of grijstinten gedrukt worden.

Botanische prints in je interieur

Botanische prints kun je in je interieur op vele verschillende manieren terug laten komen. Je kunt het op dit moment zo gek niet verzinnen of er bestaat wel een variant van tuinkussens, kussenhoezen, kaarsen, beddengoed, handdoeken of wat dan ook, die bedrukt is met een bladeren- of bloemenprint. Wil je echter helemaal uitpakken, overweeg dan zeker eens om een volledige muur te bedekken met een prachtig behang voorzien van een botanische print. Wat uiteraard niet mag ontbreken in een interieur met deze vrolijke inslag, zijn één of meerdere echte planten. Dit kan bijvoorbeeld een simpele cactus of vetplant zijn, maar een prachtige palm is natuurlijk helemaal geweldig!

Unieke combinaties

Het leuke van botanische prints is dat ze erg goed te combineren zijn op velerlei manieren. Voor een meer vintage of Scandinavische invalshoek kun je een botanische print prachtig combineren met lichte houtsoorten en gezellige dierenhuiden. Wil je een wat stoerdere uitstraling creëren, dan is een combinatie met een industriële look natuurlijk ook prachtig. Zwart, wit en grijs zijn uitstekend te combineren met wat groene accessoires en met een grote poster aan de wand van een exotische bloem. Zelfs in de verlichting kun je het botanische thema terug laten komen, bijvoorbeeld door een mini ecosysteem te maken van een grote glazen vaas, grind, aarde, plantjes en een lamp. De verlichting dient in dit geval niet alleen als een manier om fotosynthese te laten plaatsvinden, maar tevens als sfeerlicht voor je woon- of slaapkamer. Een prachtige schemerlamp met een voet van ruw drijfhout is natuurlijk ook een echte aanwinst voor een interieur met een botanisch thema. Combineer dit met een vintage ogende LED kooldraadlamp in een bijzondere vorm, en je interieur heeft meteen meer sfeer!