Fleurige kunst: bloemenschilderijen en gebloemde telefoonhoesjes

Met behulp van een stralend boeket bloemen is het eenvoudig om een woonruimte op te fleuren. Helaas blijven de meeste bloemen niet lang mooi: na enkele dagen beginnen ze vaak te verbleken en laten ze één voor één hun kopje hangen. Het eens zo fraaie boeket kunnen we dan wel weggooien.

Kunstbloemen zonder ziel

Omdat het zonde is om bloemen na verloop van tijd weg te moeten gooien, kiezen veel mensen ervoor om kunstbloemen in huis te halen. Dit soort bloemen zijn vaak gemaakt van polyester en/of nylon. Hoewel deze nepbloemen er misschien levensecht uitzien, kunnen ze onmogelijk stralen – omdat ze uit zielloos synthetisch materiaal vervaardigd zijn. Kortom, zielloze bloemen inspireren niet.

Bezielde bloemenkunst

Vele (beroemde) kunstenaars die kleurrijke bloemen op hun doeken hebben geschilderd werden geïnspireerd door de natuurlijke schoonheid van (echte!) bloemen. Met veel bezieling werden de bloemen indertijd op het doek vastgelegd. Zo heeft Vincent van Gogh in de periode 1888-1889 een serie schilderijen gemaakt waarop prachtige zonnebloemen te bewonderen zijn, uiteraard in de unieke van Gogh-stijl. Hoewel het hier stillevens betreft zijn de kunstwerken beslist niet saai. Integendeel, de weelderigheid straalt ervan af!

Fleurige telefoonhoesjes

Ook de telefoonhoesjes van tegenwoordig kunnen als kleine kunstwerkjes beschouwd worden. De meeste mensen die in het bezit zijn van een smartphone willen deze het liefst beschermen met een stijlvol en uniek telefoonhoesje. Zo zijn er bijvoorbeeld telefoonhoesjes verkrijgbaar waarop enkele dichtregels afgebeeld zijn, of die in verrassende kleuren gequilt of gehaakt zijn. Vooral de romantische gebloemde telefoonhoesjes zijn erg fraai, en zijn even rijk vormgegeven als de geschilderde zonnebloemen van van Gogh.

De power van flowers

In plaats van een verse bos bloemen kopen om onze woonruimte te verlevendigen, kunnen we ook overwegen om onze woning op te fleuren met een prachtig kunstwerk waarop kleurrijke bloemen zijn afgebeeld. En een effen telefoonhoesje kunnen we interessanter maken door er zelf vrolijke vergeet-mij-nietjes op te borduren.